17 Haziran 2012 Pazar

Game of Thrones

Game of Thrones


Game of Thrones oyun incelemesi

Uzun zamandır ortalığı kasıp kavuran bir dizi var... Game of Thrones. İşte bu harika dizi artık karşımıza oyun olarak geliyor...

Aksiyon dolu bir rol yapma oyunu olan Game of Thrones sizi çok eski tarihlere götürecek ve krallık savaşlarına ortak olmanızı isteyecek. İsteyecek ama ne kadar başarılı olcak orası tartışılır çünkü oyunumuz sanki biraz aceleye gelmiş gibi. Stratejik zekalara hitap eden ve sizlerde entrikalr çevirmenizi isteyen bu oyun isteklerinizi yerine getirme söz konusu olunca pek başarılı olamayacak.

Belkide dizisi çok iyi olduğu için hayal kırıklığına uğratan bu oyun benim beklediğim gibi değildi. George R. R. Martin tarafından yazılan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabından esinlenerek hazırlanmış olan dizi ve oyun Orta Çağ Avrupası'nda aileler arası fantastik bir hikayeyi anlatacak. O dönemde olan çekişmeler özellikle de taht kavgaları olan oyumuzda kendinizi fazlasıyla zorlamnız gerekebilir.

Savaş sistemi oldukça gelişmiş olmasına rağmen çoğu zaman beklentilerinize cevap vermeyecek. Oyunumuzun asıl kahramanı olan Alester Sarwyck çok daha derin karakteri olan bir adamdır, görevi ise babasının öldüğü ve ailesinin bir gaspçı olarak görenlerden intikam almak için Kızıl Papaz'a karşı çıkıp olmaya asillerin arasına girmeye çalışacaktır. Ortaçağ hikayelerine biraz yavaş başlayacaksınız ama zamanla ilerleyeceksiniz. Çok katı kurallar koyarak oyunu zorlaştırmaya çalışan ekip aslında oyuncusunu sıkmaya başlamış. Sık sık aynı sorunları tekrarlatıp saçma görevler yapmanızı istemesi de cabası.

Genel olarak, olması gereken Thrones oyunu çok daha ilginç karakterler ve sözlü düellolar donatılmış ve özellikle zaman açısından daha ilgi çekici olabilirdi. Oyuncunun yazarların gerçek çizgileri sağlarken karakterler ne düşündüğünüzü genel tonunu belirten güvenir neredeyse sıra tabanlı bir şekilde gerçekleşen grafiklerine diyecek birşey yok. Thrones oyunu iki temel mekaniği etrafında inşa edilmiştir. Savaş sistemini anlamak ve strateji geliştirmek...

Savaş sistemi anlamak nispeten kolaydır, ancak derinliği ve çeşitliliği insanı yormaya başlayabiliyor.
Saldırıları ve yetenekleri en iyi kullanım karşı karşıya düşmanın türüne ve kendi yeteneklerine bağlıdır, ama Normal üzerine kavgalar çoğu hem karakterler bazı iyileştirici güçleri ile biraz yapaya kaçabiliyor.

Genel olarak oynasanızda oynamasınızda size pek birşey kaybettirmeyecek, aceleye gelmiş bir yapım...

İyi Yönleri;
  • Güçlü hikayesi
  • A Song of Ice and Fire bağlantı
  • Muharebe Karşılaşmaları

Kötü Yönleri;
  • Karakterleri
  • Yer Tasarımları
  • Pacing

Sistem Gereksinimleri
  • Windows XP veya Vista SP2 veya Windows 7
  • 2.2 Ghz, AMD veya Intel çift çekirdekli işlemci
  • RAM bellek 2048 MB
  • Boş sabit disk alanı 7 GB
  • 256 MB DirectX 9.0 ve Shader 3.0 uyumlu ekran kartı
  • DirectX 9.0c

GTA V'in Çıkış Tarihi Dedikoduları


Oyun dünyasının en önemli yapımlarından olan GTA serisinin beşinci versiyonunun çıkış tarihi belli oldu. Buna göre popüler oyun muhtemelen bu tarihte görücüye çıkacak.






Sektöre girdiği ilk günden itibaren gerek üstün oynanış özellikleri gereksefarklı kurgusu sayesinde rakiplerine nazaran bir adım öne çıkmayı başaranGrand Theft Auto, yeni sürüm için çalışmalarına hızla devam ediyor.
GTA V ismiyle karşımıza çıkması planlanan oyunda hazırlıklar son aşamaya gelirken çıkış tarihine ilişkin dedikodular da giderek artmaya başladı.Özellikle Max Payne 3 sonrası ekip olarak GTA'ya yönelen firma gidişathakkında net açıklamalardan kaçınıyor.
Çıkış tarihi konusunda da suskunluğunu koruyan yetkililere cevap ekip dışından geldi. GTA yapımları hakkındaki nokta atışı tahminleriyle bilinenMichael Pachter, GTA V'in Mayıs 2013'te çıkacağını söyledi. Pachter, özellikle yıl sonu tanıtılması planlanan yeni Call of Duty karşısında GTA'nın sönük kalmaması için böylesi bir sezgisinin olduğunu bildirdi.
Diğer yandan -thegtaplace.com'un kurucusu- Chris Phillips çıkış tarihihakkında Ekim 2012 ya da Nisan/Mayıs 2013 derken -TIGA CEO'su- Richard Wilson 2012, -gtanet.com'un kurucusu- Andy McIlwain ise 2013'ün ilk çeyreğini işaret etti.
Bakalım Michael Pachter çıkış tarihini yine tutturacak mı.

StarCraft 2: Heart of Swarm Yolda

Blizzard'ın efsane yapımı StarCraft 2'nin merakla beklenen yeni eklentisi Heart of Swarm için firmadan oyunseverleri oldukça sevindirecek açıklamalar geldi.

16/06/2012 19:15
StarCraft ve StarCraft 2 hayranıysanız, Heart of Swarm'ı duymama ya da beklememek gibi bir şansınız yok demektir. Duymayanlar için ise hızlıcahatırlatalım, Heart of Swarm ile Zerg ırkının tek kişilik görevleri ve yeniçoklu oyunculu modları oyuna eklenmiş olacak.
Uzun süredir beklenen Heart of Swarm'ın piyasaya sürülüş tarihi ise henüz netleşmiş değil. Tahminler 2012 yılının sonlarını işaret etse de, firmadan resmi bir açıklamanın yapılmaması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.
Son yapılan açıklama ise Blizzard'ın tasarımcılarından Dustin Browder'dan geldi. Browder, "Heart of Swarm'ın yüzde 99'unu tamamladığımızın müjdesini verebilirim. Fakat kalan yüzde birlik kısım gerçek anlamda bir baş belası."
"Çünkü bu yüzde birlik kısım, tamamlanan yapımın son ayarlarının yapılması ve son cilasının atılması işlemlerini içeriyor ve bu da bizim oyun için bir çıkış tarihi söylememizi imkansız hale getiriyor." diyerek Heart of Swarm'ın tamamlanmaya yakın olduğunu müjdelemiş oldu.
Bakalım 2012 yılının son aylarında Heart of Swarm'ı görebilecek miyiz?

God of War: Ascension'dan Yeni Video


Santa Monica Studios tarafından hazırlanan God of War: Ascension için iki yeni video daha yayımlandı. Videolar tek kişilik ve çoklu oyunculu modları gözler önüne seriyor



Siz de Herkez gibi God of War hayranıysanız bu dönemlerde sizden mutlusu yoktur. Zira 2013'te gelecek bile olsa yeni bir God of War oyununun hazırlandığını bilmek bile beni heyecanlandırmaya yetiyor.
God of War: Ascension adıyla duyurulan yeni macerada Kratos'un Kratos olmadan önce neler yaşadığına şahitlik edeceğiz.
Sözü hiç uzatmadan sizleri God of War: Ascension'ın  yeni tanıtım