8 Temmuz 2012 Pazar

Bug Ekonomi

Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenlediği BUG Oyun Atölyeleri etkinliğinde önümüzdeki hafta ekonomi ekseninde oyunlar ve diğer disiplinlerle kurduğu ilişkiler konusu işleniyor.

Oyun dünyasını enine boyuna inceleyen bu etkinliğe katılım ücretsizdir. Etkinlik Bahçeşehir Ünivesitesi Beşiktaş Kampüsünde bulunan Fazıl Say salonunda yapılacaktır.

BUG Oyun Atölyeleri hakkında daha fazla bilgi için buraya tıkalayabilirsiniz.

Haftalık programı aşağıda bulabilirsiniz.




Halo 4

Halo 4, CryEngine 3 ile hazırlansa nasıl görünürdü?

DICE'de Battlefield 3'te çalışan bir sanatçı, CryEngine 3 ile Halo'daki geminin model görüntüsünü yayımladı.

Bu görüntü şaşırtıcı duruyor. Belki Halo serisinin diğer oyunları, yeni nasil Xbox'ta böyle gözükecek. Halo 4 ise 6 Kasım'da piyasada olacak. 

Worms:Revolution

Hala yapım aşamasında olan Worms: Revolution için yeni video yayımlandı. Oyunun yapımcı ve programcısı Ian Lindsey, çevre ve su modellemeleriyle ilgili bilgi veren bir video hazırlamış durumda. En azından arka planda oyundan bir kaç parça görebildiğimiz Worms, 2012'nin 3. çeyreğinde PC, PSN ve XBLA için piyasaya sürülecek.

İyi seyirler.

  

Darksiders İnceleme


Ölümü öldürebilir misiniz?
Vigil Games’in yapımcılığını üstlendiği Darksiders’ın ilk oyununda Mahşerin Dört Atlısından biri olan War (Savaş) başroldeydi. Cennet-cehennem savaşı, yani iyilerle kötülerin mücadelesi dünyamıza taşınmıştı. Üst karar mekanizması olan Konsey, yanlış zamanda başlatılan Kıyamet’in sorumlusu olarak Savaş’ı göstermişti. Savaş’a eğer bir suç yüklenecekse, bu sadece kendisine yapılan çağrıyı yanlış anlamasından kaynaklanan bir durumdu.

Ama Konsey kararını çoktan vermişti. Böyle olunca var olan denge, Kıyamet sonrası bozulmuş ve taşlar yerinden tamamen oynamıştı. Artık Savaş’ın önünde tek seçenek, adını temize çıkarmaktı. Elbette bunun yolu, Cehennem yaratıkları ve şeytanlarla kıyasıya bir mücadeleden geçmekteydi. Hikâye kurgusu, daha baştan insanı kendi atmosferi içine hapsetmişti. Hangi oyuncu bu kurgudaki aksiyonu bol bir Hack’n Slash’a hayır diyebilirdiki.